Odpowiedź 
Problemy z mapami - obiekty w niewłaściwych miejscach
Autor Wiadomość

Użytkownik
Użytkownicy
Liczba postów: 8
Dołączył: 12-2015
Podziękowań: 0
Post: #1
Problemy z mapami - obiekty w niewłaściwych miejscach
Witam, mam taki problem z mapami, mianowicie, każdą mapę którą mam pobraną z internetu (oprócz tych od producenta, bo np: w Berlinie Spandau jest wszystko ok), nawiedzają te same problemy mianowicie, mapy się wczytują, niby na starcie jest wszystko ok, jednak gdy wyjadę parę metrów od startu pojawiają się nagle budynki w złych miejscach, dziwne drzewa na drogach, no ogólnie wszystko pomieszane, nie wczytuję połowy obiektów, czasem coś nagle znika i się pojawia (screeny) itd Dodam, że raczej dobrze instaluję te mapy, bo kiedyś, czyli jak miałem stary dysk, jakoś mapy działały, teraz kupiłem nowy (raczej dobry bo tylko z Omsi mam problemy). Mapy też wiele razy reinstalowałem, nic to nie dało. Ktoś wie jak to naprawić? Pozdrawiam


Załączone pliki Miniatury
           

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.02.2018 21:29 przez skawek.)
01.12.2017 17:44
Szukaj postów Cytat

strefa-omsi.pl
Administratorzy
Liczba postów: 1,399
Dołączył: 12-2012
Podziękowań: 450
Post: #2
RE: Problemy z mapami
Pewnie poradziłeś sobie już przez ten czas, ale mimo wszystko odpowiem. Możesz usunąć zawartość folderów Sceneryobjects i Splines, sprawdzić spójność plików na Steamie a później od nowa niestety kompletować obiekty scenerii i spliny pod mapy Społeczności. Wydaje się, że wielokrotne nadpisywanie obiektów z różnych źródeł pomieszało coś we wspomnianych folderach.


♪ "Nie pytaj mnie, wiem tyle co i ty" ♪

Zanim cokolwiek napiszesz, przeczytaj koniecznie REGULAMIN
Jeśli masz problem techniczny, zapoznaj się z ZASADAMI DZIAŁÓW TECHNICZNYCH
Jeśli chcesz podzielić się dodatkiem, zapoznaj się z REGULAMINEM DZIAŁU POBIERALNIA

24.12.2017 11:46
Szukaj postów Cytat
 Podziękowania za post: Dawkomierz

Użytkownik
Użytkownicy
Liczba postów: 8
Dołączył: 12-2015
Podziękowań: 0
Post: #3
RE: Problemy z mapami
No właśnie, dalej nie poradziłem sobie z tym problemem, robiłem to co mogłem, czyli reinstal gry, przeinstalowanie gry na inny dysk, instalowanie modów na różne sposoby, dalej to samo. Dodam jeszcze, że te błędy graficzne pojawiają się nagle gdy wjadę na inny kwadrat mapy, który musi się wczytać później (bo na startowych kwadratach, czyli tam gdzie rozpoczynam jazdę jest ok) (5 metrów przed wczytaniem się kwadratu widzę, że obiekty na innym kwadracie są, ale gdy wjadę na ten kwadrat to nagle się pojawiają się problemy, czasem gdy zbliżę się do obiektu na takim kwadracie mapy, to obiekt nagle znika przede mną..., czasem również obiekty pojawiają się nagle przede mną znaczy np: budynek na drodze).

EDIT: Dla zobrazowania problemu nagrałem na szybko filmik (dodam, że występuje na każdej mapie pobranej z sieci. Wiem, że instalowałem poprawnie (zresztą na wiele sposobów), bo tak instalowałem przed problemami, tj wymianą dysku, i mapy działały.
https://www.youtube.com/watch?v=wqUCaNol...e=youtu.be

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.01.2018 18:02 przez Dawkomierz.)
13.01.2018 17:44
Szukaj postów Cytat

Użytkownik
Użytkownicy
Liczba postów: 8
Dołączył: 12-2015
Podziękowań: 0
Post: #4
RE: Problemy z mapami
OK rozwiązałem problem, po aktualizacji wszystkiego systemowego (sterowniki, system itd) OMSI zaczęło działać normalnie

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.02.2018 17:02 przez Dawkomierz.)
10.02.2018 17:02
Szukaj postów Cytat
Odpowiedź 




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Forum Strefa-OMSI.pl

Tematyczne Forum dotyczące najpopularniejszego symulatora autobusu - OMSI. Zapraszamy do rejestracji i aktywnego udziału w Społeczności.

Strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub odczyt wg ustawień przeglądarki.

Współpracujemy z:

Polecamy także: