Odpowiedź 
[Mapa] Wałbrzych 5.0
Autor Wiadomość

Użytkownik
Użytkownicy
Liczba postów: 12
Dołączył: 11-2016
Podziękowań: 0
Post: #161
RE: Wałbrzych 4.1
Cześć
Po formacie chciałem sobie zagrać na wałbrzychu i lipa, połowa mapy nie wczytuje się/nie ma jej. Jest dziura na dworcu zarówno na głównym jak i na miasto (droga urywa się i nie widzę nic dalej)
Maptools nie wykrywa błędów.
Na starym dysku wszystko śmigało i aż mi smutno że nie mogę pośmigać po moim mieście.
(wszystkie pliki pobrane i wrzucone do folderu z grą-szczecin też-)

Ikarus 132 w dniu 23.03.2021 o 11:19 edytował tego posta. Powód zmian / notatka moderatorska:

4.6 Poruszanie kwestii technicznych w Pobieralni /+0%; przeniesiono we właściwe miejsce.


23.03.2021 11:14
Szukaj postów Cytat

Hejter przodowy
Super Moderatorzy
Liczba postów: 513
Dołączył: 06-2014
Podziękowań: 643
Post: #162
RE: Wałbrzych 4.1
Poprosimy w takim razie plik logfile.txt (znajdziesz go w głównym folderze gry). W ciemno podejrzewam brak któregoś z pojazdów ai, ale bez wspomnianego loga to tylko zgadywanka.


Zanim cokolwiek napiszesz, przeczytaj koniecznie REGULAMIN
Jeśli masz problem techniczny, zapoznaj się z ZASADAMI DZIAŁÓW TECHNICZNYCH
Jeśli chcesz podzielić się dodatkiem, zapoznaj się z REGULAMINEM DZIAŁU POBIERALNIA

23.03.2021 11:20
Szukaj postów Cytat

Użytkownik
Użytkownicy
Liczba postów: 12
Dołączył: 11-2016
Podziękowań: 0
Post: #163
RE: Wałbrzych 4.1
Logi za dużo ważą by wrzucić w pliku, a skompresowanych się nie da ze względu na format, podaje link na mega. Można otworzyć bez pobierania

https://mega.nz/file/X1liWSII#omv3LPc2mh...N6bWQPYlIY

23.03.2021 11:57
Szukaj postów Cytat

Hejter przodowy
Super Moderatorzy
Liczba postów: 513
Dołączył: 06-2014
Podziękowań: 643
Post: #164
RE: Wałbrzych 4.1
Zgadłem. Wywala brak następujących pojazdów:
Kod:
vehicles\VW_Polo_2\polo2.ovh
vehicles\Fiat_126p_polski\Fiat_126p_polski.ovh
vehicles\VW_Golf_1\golf1.ovh
vehicles\Ford_Fiesta_81\Ford_Fiesta_81.ovh
Uzupełnij braki. Wejdź także w maps\Walbrzych 4.1 i znajdź pliki "ailist" i "parklist"; sprawdź, czy masz wszystkie pojazdy tam wpisane, jeśli nie - to albo uzupełnij braki, albo wywal wpisy brakujących modeli.
Dodatkowo wywala jakiś błąd z Ikarusem w AI. Pobierz z forum darmową wersję, na to wgraj modyfikację Aragoka i powinno pięknie śmigać.


Zanim cokolwiek napiszesz, przeczytaj koniecznie REGULAMIN
Jeśli masz problem techniczny, zapoznaj się z ZASADAMI DZIAŁÓW TECHNICZNYCH
Jeśli chcesz podzielić się dodatkiem, zapoznaj się z REGULAMINEM DZIAŁU POBIERALNIA

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.03.2021 12:13 przez Ikarus 132.)
23.03.2021 12:11
Szukaj postów Cytat

Niedoszły kolejarz
Użytkownicy
Liczba postów: 994
Dołączył: 03-2015
Podziękowań: 203
Post: #165
RE: Wałbrzych 4.1
Wystarczy z parklist, .sco traktowane są jak obiekty, ailist olewa brak aut, przynajmniej osobowych, po prostu nie jadą po mapie


23.03.2021 13:07
Szukaj postów Cytat

Użytkownik
Użytkownicy
Liczba postów: 12
Dołączył: 11-2016
Podziękowań: 0
Post: #166
RE: Wałbrzych 4.1
Pobrałem wszystkie brakujące pojazdy lecz problem nadal występuje.
Dojechałem do ściany widmo i autobusem nie mogłem ruszyć.
Nowy log https://mega.nz/file/qw0CmAAJ#0Jx7goNAU4...IfXtqigO7s

23.03.2021 15:16
Szukaj postów Cytat

Użytkownik
Użytkownicy
Liczba postów: 81
Dołączył: 03-2015
Podziękowań: 63
Post: #167
RE: Wałbrzych 4.1
@up Wyłączenie kolizji z terenem powinno pomóc


Mój kanał YouTube
23.03.2021 15:50
Szukaj postów Cytat
 Podziękowania za post: Tao7994

Użytkownik
Użytkownicy
Liczba postów: 2
Dołączył: 08-2017
Podziękowań: 0
Post: #168
RE: Wałbrzych 4.1
Witam, na mapie Wałbrzych 5.0 mam zamiast trawy jakieś białe pasy. Wie ktoś, co może być tego przyczyną?

.txt  logfile.txt (Rozmiar: 18.24 KB / Pobrań: 8)
Screen przedstawiający białe pasy.
https://zapodaj.net/f99aba1940df0.png.html
https://zapodaj.net/138c005ee6840.png.html


Załączone pliki Miniatury
       

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.05.2021 10:10 przez JaTuTylkoPobieram.)
12.05.2021 10:07
Szukaj postów Cytat

Użytkownik
Użytkownicy
Liczba postów: 30
Dołączył: 07-2013
Podziękowań: 5
Post: #169
RE: Wałbrzych 4.1
Brakuje Ci tych dwóch plików co na drugiej miniaturze masz wyświetlone.

13.05.2021 16:17
Szukaj postów Cytat

Użytkownik
Użytkownicy
Liczba postów: 61
Dołączył: 10-2013
Podziękowań: 83
Post: #170
RE: Wałbrzych 4.1
Brak jednej z tekstur z folderu Textures w głównym folderze z grą. Wszystkie niezbędne tekstury podłoża są zawarte w pliku global.cfg w folderze z mapą. Otwórz sobie, przejrzyj, czy masz wymienione tam tekstury i będzie wiadomo, której brakuje. Maptools tego nie wykrywa.

13.05.2021 16:17
Szukaj postów Cytat
Odpowiedź 




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Forum Strefa-OMSI.pl

Tematyczne Forum dotyczące najpopularniejszego symulatora autobusu - OMSI. Zapraszamy do rejestracji i aktywnego udziału w Społeczności.

Strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub odczyt wg ustawień przeglądarki.

Współpracujemy z:

Polecamy także: