Przycisk "Nowa gra" przeniesie Cię do ekranu startowego, z którego wybierałeś tutorial. Zamknij okno przyciskiem "Anuluj" i wróć za pomocą "Powrót do gry".

Okno startowe pozwoli na szybką identyfikację aktualnego kierowcy, wybór mapy, sytuacji oraz daty i czasu. Pokaże ponadto informacje związane z tymi ustawieniami.

Każdy kierowca ma swoje akta (kartę), którą możesz w każdej chwili obejrzeć. Widoczne są tam wszystkie statystyki a także informacje związane z kulturą jazdy i opiniami pasażerów. Nie umożliwiaj jazdy innym kierowcom na Twoim profilu, gdyż Twój szef może nie być zadowolony, a dane w Twoich aktach mogą ulec negatywnej (ale także pozytywnej) zmianie.