Odpowiedź 
OMSI przestaje ładować tekstury
Autor Wiadomość

AUTOBUSFAN
Twórcy
Liczba postów: 482
Dołączył: 01-2013
Podziękowań: 149
Post: #1
OMSI przestaje ładować tekstury
Siemka,

Pojawił się ostatnio u mnie dziwny problem. Otóż po pewnym okresie jazdy (powiedzmy 1 kursie na 55 w Lublinie) gra przestaje ładować tekstury, obiekty stają się białe (znaki, AI, budynki), a następnie gra się wywala.

W logu znalazłem kilka błędów typu:

Cytat:811 22:12:03 - - Warning: Texturladen - Direct9 Error: E_OUTOFMEMORY (-2147024882)
834 22:12:04 - - Warning: Sound Vehicles\Solaris Urbino PL\sound-solaris\DAF\xidle.wav could not be loaded! - Error: The DirectSound subsystem could not allocate sufficient memory to complete the caller´s request. (-2147024882)
888 22:12:09 - - Error: Systemfehler. Code: 8.
Za mało zasobów pamięci, aby można było przetworzyć to polecenie: TUV 71
Znając się trochę na programowaniu, ewidentny wyciek pamięci. Czy to kwestia ustawień gry?
Screeny obrazujące problem:

[Obrazek: Schowek-11(7).png?i_dim=1920x1200&am..._version=6]
[Obrazek: Schowek-12(7).png?i_dim=1920x1200&am..._version=6]
[Obrazek: Schowek-13(6).png?i_dim=1920x1200&am..._version=6]

LOG: [klik!]
Z góry dzięki za pomoc;)


[Obrazek: PQyopgam.jpg]

Komputer jest tak mądry, jak użytkownik przed nim siedzący.

PROJEKT LUBLIN[klik!]
10.07.2019 19:16
Szukaj postów Cytat

Użytkownik
Użytkownicy
Liczba postów: 108
Dołączył: 07-2015
Podziękowań: 12
Post: #2
RE: OMSI przestaje ładować tekstury
Spróbuj zastosować Patch4GB.

10.07.2019 23:24
Szukaj postów Cytat
Odpowiedź 




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Forum Strefa-OMSI.pl

Tematyczne Forum dotyczące najpopularniejszego symulatora autobusu - OMSI. Zapraszamy do rejestracji i aktywnego udziału w Społeczności.

Strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub odczyt wg ustawień przeglądarki.

Współpracujemy z:

Polecamy także: