Odpowiedź 
[Pojazd] Add-On Citybus M301
Autor Wiadomość

Uwielbiam Jelcze
Użytkownicy
Liczba postów: 38
Dołączył: 10-2019
Podziękowań: 68
Post: #1
Add-On Citybus M301
Witam,
mam dosyć dziwny problem z tym pojazdem,mianowicie podczas jazdy gra mi strasznie klatkuje pomimo 70-80 FPSów na liczniku.
Co może powodować ten problem? dodam tylko ,że na innych pojazdach ten problem nie występuje

Logfile: http://hostuje.net/file.php?id=d9e329739...4c87abc14b

Specyfikacja komputera jest podana w sygnaturze.
Pozdrawiam


Dziękuję za 60 punktów reputacji:)

Specyfikacja komputera:
CPU:Intel Core i9-10850KA
RAM:32GB DDR4
Karta graficzna:Gigabyte Geforce RTX2060 6G OC Edition (w przyszłości planuje wymianę na RTX3070 lub RTX3080)
Dysk:1 TB M.2
OS:Windows 10 Home 64-bit
Płyta główna:Gigabyte Z490 Gaming X
23.11.2021 00:26
Szukaj postów Cytat

Użytkownik
Użytkownicy
Liczba postów: 210
Dołączył: 05-2014
Podziękowań: 164
Post: #2
RE: Add-On Citybus M301
Problem wg logfile'a leży w innym autobusie: "Vehicles\Solaris Szczecin\Urbino 12_3doors.bus"

23.11.2021 07:09
Szukaj postów Cytat

Uwielbiam Jelcze
Użytkownicy
Liczba postów: 38
Dołączył: 10-2019
Podziękowań: 68
Post: #3
RE: Add-On Citybus M301
No tak,tylko ,że na innych pojazdach gra chodzi mi bardzo płynnie więc moim zdaniem jest to po prostu jakiś dziwny problem związany z optymalizacją pojazdu.Dodam jeszcze tylko ,że na filmach na YT widziałem ten sam problem.

Pozdrawiam


Dziękuję za 60 punktów reputacji:)

Specyfikacja komputera:
CPU:Intel Core i9-10850KA
RAM:32GB DDR4
Karta graficzna:Gigabyte Geforce RTX2060 6G OC Edition (w przyszłości planuje wymianę na RTX3070 lub RTX3080)
Dysk:1 TB M.2
OS:Windows 10 Home 64-bit
Płyta główna:Gigabyte Z490 Gaming X
23.11.2021 12:43
Szukaj postów Cytat

Dziadek w OMSI
Użytkownicy
Liczba postów: 63
Dołączył: 07-2018
Podziękowań: 29
Post: #4
RE: Add-On Citybus M301
Raczej to nie jest problem optymalizacji pojazdu ponieważ mnie ten dodatek poza jakością zauroczył właśnie optymalizacją. Nawet na ciężkim Lublinie FPS mam na poziomie 22-24 klatek gdy nim jadę.
Za to odkąd go wgrałem zniknęły mi wszystkie autobusy ai. Jedyny autobus na scenerii to mój, ruch uliczny działa normalnie (jeszcze tego nie obadałem) - a może dlatego mam takie dobre FPS?

24.11.2021 14:13
Szukaj postów Cytat
Odpowiedź 




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Forum Strefa-OMSI.pl

Tematyczne Forum dotyczące najpopularniejszego symulatora autobusu - OMSI. Zapraszamy do rejestracji i aktywnego udziału w Społeczności.

Strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub odczyt wg ustawień przeglądarki.

Współpracujemy z:

Polecamy także: