Odpowiedź 
[Mapa] Projekt_Lublin
Autor Wiadomość

Użytkownik
Użytkownicy
Liczba postów: 3
Dołączył: 01-2019
Podziękowań: 0
Post: #91
Question RE: Projekt_Lublin
Pamiętam jak mi się kiedyś włączyła ta mapa, to wszystkie drogi były w powietrzu. Dzisiaj ni rusz, wyskakuje E/A - Fehler 103. I ni pograsz, ni masz. Co mam zrobić?

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.01.2019 18:27 przez bartek18.)
30.01.2019 18:22
Szukaj postów Cytat

Użytkownik
Użytkownicy
Liczba postów: 88
Dołączył: 10-2018
Podziękowań: 20
Post: #92
RE: Projekt_Lublin
Dzień dobry. Zauważyłem, że po dłuższej jeździe, stopniowo autobusy AI, następnie samochody osobowe i potem pasażerowie tracą swoje tekstury (są białe), co najczęściej kończy się zawieszeniem gry. Mój sprzęt poniżej.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.03.2020 20:51 przez MichałW.)
19.03.2020 19:36
Szukaj postów Cytat

Użytkownik
Użytkownicy
Liczba postów: 42
Dołączył: 07-2018
Podziękowań: 17
Post: #93
RE: Projekt_Lublin
Najprawdopodobniej kończy się pamięć na tekstury. OMSI nie wykorzystuje w pełni mocy sprzętu. Może masz ustawione ładowanie całości mapy, albo za dużo widocznych kafli. Ogranicz ilość kafli do 3 i daj znać czy pomogło. U mnie czasem też tak się robiło. Wtedy zapisywałem stan symulacji wychodziłem z gry i ładowałem ponownie. Było ok.

20.03.2020 12:18
Szukaj postów Cytat

Użytkownik
Użytkownicy
Liczba postów: 88
Dołączył: 10-2018
Podziękowań: 20
Post: #94
RE: Projekt_Lublin
Przesyłam moje aktualne ustawienia.
https://imgur.com/a/pSBdHsj
Jak widać, mam wyłączone wczytywanie całości mapy na starcie, a liczba sąsiednich bloków ustawione na 1.
Czy mógłby ktoś doradzić, czy dobrze mam dobraną liczbę w ustawieniu "Maks. tekst. zapam. przy ładowaniu tekstur w wysokiej rozdzielczości" przy tak silnej karcie graficznej?

20.03.2020 13:45
Szukaj postów Cytat

Twórca
Twórcy
Liczba postów: 100
Dołączył: 03-2013
Podziękowań: 311
Post: #95
RE: Projekt_Lublin
Spróbuj zmniejszyć maks. zakres widoczności gdzieś do 500. klocrafi też miał taki problem i mu pomogło. Jak przy 500 ustąpi, to możesz małymi krokami zwiększać, dopóki znowu się nie zacznie powtarzać.

20.03.2020 15:40
Szukaj postów Cytat
 Podziękowania za post: MichałW

Użytkownik
Użytkownicy
Liczba postów: 88
Dołączył: 10-2018
Podziękowań: 20
Post: #96
RE: Projekt_Lublin
Dziękuję, spróbuję. W tzw. międzyczasie próbowałem ukończyć kurs na linii 158. Niestety za każdym razem taka próba kończyła się zawieszeniem gry. Załączam logfile ostatniej próby, przy której o dziwo, nie było znikających tekstur. Dodam, że Lublin jest moją pierwszą mapą, z którą mam takie problemy. Proszę o rozwiązanie. Pozdrawiam.

20.03.2020 16:25
Szukaj postów Cytat

Użytkownik
Użytkownicy
Liczba postów: 6
Dołączył: 01-2020
Podziękowań: 0
Post: #97
RE: Projekt_Lublin
Dzień dobry , mam problem , korzystam z OMSI 2 od dawna i nigdy nie spotkałem się z taką sytuacją , nie mogę postawić autobusu na mapie Projekt Lubin 1.0 , na wersji 2.0 pojawiało mi się że mapa nie zostanie załadowana , a w wersji 3.0 to samo co w 1.0 . Co mam zrobić ?

04.05.2020 09:16
Szukaj postów Cytat

Twórca
Twórcy
Liczba postów: 100
Dołączył: 03-2013
Podziękowań: 311
Post: #98
RE: Projekt_Lublin
Pierwsza sprawa - aktualna wersja to 3.1. Zaktualizuj proszę do najnowszej, starych nie wspieram.
Druga sprawa - dokładniejszy opis problemu. Co to znaczy, że nie możesz postawić autobusu? Jakiś błąd wyskakuje? Jeśli tak, to jaki? I tak dalej.
Trzecia sprawa - pewnie po dokładniejszym opisaniu i tak będzie potrzebny logfile do dalszej diagnozy, więc już teraz możesz załączyć na zapas.

04.05.2020 09:55
Szukaj postów Cytat

Użytkownik
Użytkownicy
Liczba postów: 1
Dołączył: 05-2016
Podziękowań: 0
Post: #99
RE: Projekt_Lublin
Witam, mam problem z wersją mapy Projekt Lublin 3.1. Po wybraniu wersji mapy z 2013 roku i punktu startowego Zajezdnia Majdan Tatarski nie ładują się żadne obiekty tylko ładuje się sam ruch uliczny i ludzie. Na wersji mapy z 2017 roku zajezdnia się normalnie ładuje więc nie wiem w czym problem. Mapa instalowana zgodnie z instrukcją. Jeśli ja coś źle zrobiłem to proszę o wskazanie co źle zrobiłem. W złączniku dodaję screenshota i spakowany w zip-ie plik Log. Z góry dziękuję za wszelką pomoc.


Załączone pliki Miniatury
   

.zip  Logfile.zip (Rozmiar: 9.96 KB / Pobrań: 2)

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.10.2020 15:21 przez karolek1234567.)
26.10.2020 10:06
Szukaj postów Cytat

Twórca
Twórcy
Liczba postów: 100
Dołączył: 03-2013
Podziękowań: 311
Post: #100
RE: Projekt_Lublin
W wersji 3.0 i 3.1 jest przecież tylko mapa z 2017. Jeśli masz z 2013 to pozostałość po poprzednich wersjach i nic dziwnego, że nie działa.

26.10.2020 11:48
Szukaj postów Cytat
Odpowiedź 




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Forum Strefa-OMSI.pl

Tematyczne Forum dotyczące najpopularniejszego symulatora autobusu - OMSI. Zapraszamy do rejestracji i aktywnego udziału w Społeczności.

Strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub odczyt wg ustawień przeglądarki.

Współpracujemy z:

Polecamy także: