Odpowiedź 
Problem z wyeksportowaniem Emar105
Autor Wiadomość

Użytkownik
Użytkownicy
Liczba postów: 22
Dołączył: 03-2014
Podziękowań: 1
Post: #1
Problem z wyeksportowaniem Emar105
Cześć
Moja znajomość blendera kończy się na naprawdę najprostszych czynnościach i ewentualnym teksturowaniu czegoś. Model pulpitu importuję do blendera ustawiam bileterkę w odpowiednim miejscu. Emara zapisuję jako *.x i dalej programem z SDK (zaznaczam wyodrębnienie plików). Jednak pliki nie mają żadnego rozmiaru, nie mogę ich podejrzeć przez / miau /. Zastanawiałem się czy nie należy dodać jakiś ścian w blenderze gdyż model posiada tylko krawędzie (chyba, że są jakieś ukryte warstwy czy coś podobnego). Dziękuję za wszelką pomoc.

MichauSto w dniu 04.09.2018 o 21:28 edytował tego posta. Powód zmian / notatka moderatorska:

Program, Którego Nazwy Nie Wolno Wymawiać


09.06.2018 18:04
Szukaj postów Cytat

xd
Super Moderatorzy
Liczba postów: 2,047
Dołączył: 08-2013
Podziękowań: 1065
Post: #2
RE: Problem z wyeksportowaniem Emar105
Model jest zapisany w jednym z nowszych blenderów, twój problem brzmi jakbyś go otwierał jakąś archaiczną wersją typu 2.49b, która nie potrafi otworzyć plików nowszych wersji.


Specyfikacja komputera: [Link]
Zanim cokolwiek napiszesz, przeczytaj koniecznie REGULAMIN!
Jeśli masz problem techniczny, zapoznaj się z ZASADAMI DZIAŁÓW TECHNICZNYCH!
Jeśli chcesz podzielić się dodatkiem, zapoznaj się z REGULAMINEM DZIAŁU POBIERALNIA!

09.06.2018 19:44
Szukaj postów Cytat

Użytkownik
Użytkownicy
Liczba postów: 22
Dołączył: 03-2014
Podziękowań: 1
Post: #3
RE: Problem z wyeksportowaniem Emar105
Faktycznie otwierałem to starą wersją blendera, w nowej wersji programu wszystko działa. Jedynym problemem po wyeksportowaniu i umieszczeniu w pojeździe są animacje tzn: kluczyki zamiast obracać się przechylają się na prawy/lewy bok, kasetka nie wyjeżdża prosto spod bileterki lecz jedzie po skosie. Czy problem leży w nieprawidłowym przekonwertowaniu, czy też źle umieszczonych wpisach w plikach pojazdu? Autobus mogę normalnie wczytać, nie pokazują się żadne błędy w logfile.

10.06.2018 15:16
Szukaj postów Cytat

OmnibussimulatorProjectsStudio
Zasłużeni
Liczba postów: 895
Dołączył: 12-2012
Podziękowań: 770
Post: #4
RE: Problem z wyeksportowaniem Emar105
Moga być błędne wsporzedne animowanych obiektów w pliku cfg gdyż jeśli robisz to pod model to one się zmieniają i trzeba je edytować.


[Obrazek: 71972199532229830538.png]
10.06.2018 16:03
Szukaj postów Cytat
Odpowiedź 




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Forum Strefa-OMSI.pl

Tematyczne Forum dotyczące najpopularniejszego symulatora autobusu - OMSI. Zapraszamy do rejestracji i aktywnego udziału w Społeczności.

Strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub odczyt wg ustawień przeglądarki.

Współpracujemy z:

Polecamy także: